Graag stellen wij ons aan u voor: Links: Jeroen van Spijk, Rechts: Boelie van de Beek.

 

Ruim 13 jaar geleden zijn wij begonnen met Rietbeheer, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in onderhoud van Rieten daken.

Om lang te kunnen genieten van een rieten dak is sprayen tegen mos en algen het allerbelangrijkste onderhoud. Om mos en algen succesvol te kunnen bestrijden hebben wij een speciaal dakschuim ontwikkeld dat blijft plakken op het schuine dakvlak waardoor de werkzame stof genoeg tijd krijgt om in te trekken.

Dakpannen reinigen van mos en algen gebeurt in de praktijk meestal door de dakpannen schoon te maken met een hoge drukspuit. Het schoonspuiten van een dakpan om hiermee mos en algen te verwijderen is in de praktijk niet altijd mogelijk doordat de pannen hiervoor te kwetsbaar zijn. Vaak wordt er in de praktijk geadviseerd het dak niet te ontmossen en op termijn de dakpannen te vervangen. U zult versteld staan waartoe wij met ons fluweelzachte schuim in staat zijn. Uw pannen dak ziet er na de eerste keer sprayen na een periode van 1 jaar totaal anders uit. Het reinigen van een dakpan gaat met ons middel geleidelijk aan, u ziet binnen 2 weken resultaat, maar zult voor een schoon dak geduld moeten hebben.

Het ontmossen van daken met de hogedrukspuit heeft een snel resultaat, maar wij kiezen voor de langzame methode waarbij het oppervlak van uw dakpan niet ruw wordt.

 

Wij hebben onze ervaring opgedaan met rieten daken. 

In de praktijk ontdekte wij dat ons schuim ook de oplossing is voor een schoon pannendak, zonder dat hiervoor een hoge druk spuit hoeft te worden gebruikt. Veel mensen hebben liever geen hogedrukspuit omdat dit de pannen ruw maakt of omdat de pannen al oud zijn en hierdoor te kwetsbaar zijn om af te spuiten.


Bovenstaand logo van facebook is van schoonpannendak