Graag stellen wij ons aan u voor: Links: Jeroen van Spijk, Rechts: Boelie van de Beek.

 

Ruim 13 jaar geleden zijn wij begonnen met Rietbeheer, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in onderhoud van Rieten daken.

Om lang te kunnen genieten van een rieten dak is sprayen tegen mos en algen het allerbelangrijkste onderhoud. Om mos en algen succesvol te kunnen bestrijden hebben wij een speciaal dakschuim ontwikkeld dat blijft plakken op het schuine dakvlak waardoor de werkzame stof genoeg tijd krijgt om in te trekken.

Dakpannen reinigen van mos en algen gebeurt in de praktijk meestal door de dakpannen schoon te maken met een hoge drukspuit. Het schoonspuiten van een dakpan om hiermee mos en algen te verwijderen is in de praktijk niet altijd mogelijk doordat de pannen hiervoor te kwetsbaar zijn. Vaak wordt er in de praktijk geadviseerd het dak niet te ontmossen en op termijn de dakpannen te vervangen. U zult versteld staan waartoe wij met ons fluweelzachte schuim in staat zijn. Uw pannen dak ziet er na de eerste keer sprayen na een periode van 1 jaar totaal anders uit. Het reinigen van een dakpan gaat met ons middel geleidelijk aan, u ziet binnen 2 weken resultaat, maar zult voor een schoon dak geduld moeten hebben.

Het ontmossen van daken met de hogedrukspuit heeft een snel resultaat, maar wij kiezen voor de langzame methode waarbij het oppervlak van uw lei niet ruw wordt.