De kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw dak.

. Wij bereken via Google Earth de vierkante meters van uw dak. 

. Wij bereken afhankelijk van uw woonplaats reiskosten.

 

Minimale kosten voor een schuimbehandeling zijn € 345,00

 

Reiskosten op nacalculatie.

 

Anti Alg: Groene aanslag Alg verwijderen met schuim of hogedrukspuit?

Die keuze proberen wij u gemakkelijker te maken door de voor en nadelen van beide reiniging methodes onder elkaar te zetten:

algen verwijderen met hogedruk

Na het schoonspuiten direct een schoon pannendak

kosten gemiddeld dak  €2000,00

Kwetsbare pannen lijden schade

Behandeling geeft veel rommel rond het huis

Uw pannen worden een beetje ruw

Behandeling duurt langere rijd

Ramen wassen na afloop?

Visie:

uw dak eens in de 10 jaarschoon laten spuiten

Algen verwijderen met schuim

Langere tijd geduld voor een schoon dak

Kosten gemiddeld dak tussen  €349,00-€450,00

(excl reiskosten)

Kwetsbare pannen blijven heel

Behandeling geeft geen rommel

Uw pannen worden niet ruw

Behandeling duurt 2 uur

Ramen worden gewassen

Visie:

behandel uw dak regelmatigom het schoon te houden.


  

  • Kwetsbare oude dakpannen of leien kunnen zonder probleem worden behandeld.
  • Uw dakpannen of leien worden niet ruw omdat wij spuiten met lage druk. (geen hogedrukspuit)
  • Het minimum bedrag voor een schuimbehandeling  is 349,00 inclusief b.t.w.  (een gemiddeld dak kost tussen de €349,00 en €450,00 incl b.t.w.)
  • Wij berekenen naast het minimale tarief ook reiskosten.
  • Na de 1e spraybeurt is uw dak na 1 jaar voor 70 á 80% schoon. 
  • Na de 2e spraybeurt is uw dak na  2 jaar voor 90 á 100 % schoon.
  • Na de 3e spraybeurt is uw dak weer als nieuw.
  • Wij bellen u elk jaar op om te vragen of u uw dak of een dakdeel gesprayd wilt hebben.
  • Betonpannen worden ook schoon met ons schuim, het is goed om te weten dat betonpannen niet kleur echt zijn, wanneer de pannen schoon worden kan er kleurverschil zichtbaar worden.

Referentie:

Wij wonen al 27 jaar in een boshuis uit 1922. De hoop op een mooi rood pannendak hadden we na een paar mislukkingen eigenlijk opgegeven. Tot nu! Wij hebben echt!! Een schoon dak, niet voor een maandje maar ook na een jaar nog niet groen. Goede service, ook de ramen schoon! fam. van Veen Ede.

Referentie: "Rietbeheer onderhoud mijn zomerhuis en doet dit o.a. door het jaarlijks "sprayen" van het dak met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen sproeien. Erg mooi en professioneel. Het mooie is dat het erg snel werkt en de werking lang aanhoudt. Als bonus sproeien ze ook mijn oprit en steigers die er dan ook weer mooi blank uitzien. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 350-450 euro voor een gemiddeld dak. Omdat het zo goed werkt vroeg ik ze een paar jaar geleden ook mijn leien dak in Bussum te sproeien, om te kijken of dit ook goed werkt, en ja, ook dit dak is nu helemaal vrij van groenaanslag en mos, erg mooi weer dus. Een echt ouderwets professioneel bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"

Algen groene aanslag verwijderen met schuim !

Algen die de groene laag vormen op uw pannendak zijn het gevolg van veel voeding in de lucht.

Vroeger werd alles veel minder snel groen dan tegenwoordig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de oorzaak van de groene aanslag geen lucht vervuiling, maar juist een steeds schoner wordende lucht.

Vroeger werd er vaak gesproken over zure regen die er voor zorgde dat de daken zwart kleurde. Nu worden deze daken groen.

 

Natuurlijk is het mogelijk om uw dat te reinigen met een hoge drukspuit, alleen zal uw dak net als uw straatwerk na een jaar al weer de eerste groene waas krijgen.

Wij bestrijden de algen met schuim, de alg laat los van het dak en regent er vervolgens af. Veel klanten kiezen er voor om jaarlijks of om het jaar hun dak of een gedeelte daarvan te laten behandelen. 

 

Met een hogedrukspuit kunt u alg verwijderen, een prima middel om groene aanslag op uw pannendak te verwijderen.

Met een Spray behandeling  kunnen we net als met een hoge drukspuit het groen verwijderen van uw dakpannen. 

 Groene Aanslag Verwijderen

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies:

 

Telefoon            0341-252556

 

 

Stuur ons een email:

info@schoonpannendak.nl

Dakpannen reinigen: Wat is de beste manier en wat kost het per m2?

Dakpannen reinigen wordt meestal gedaan om het dak weer een mooie uitstraling te geven, het voorkomen van aantasting van de dakpannen is ook een veel gehoord argument. Wij geven op deze pagina informatie hoe dakpannen gereinigd kunnen worden en hoe het reinigen van uw dak in zijn werk gaat. Ook hebben we u hierboven al geïnformeerd over de kosten van dakreiniging per vierkante meter..

Daarnaast geven we informatie, hoe u uw dakpannen kunt beschermen tegen weer invloeden. 

Dakpannen coaten of impregneren.

Over deze twee woorden is in de praktijk veel verwarring.

Wanneer u uw dak laat coaten, dan betekent dit dat u uw dak laat verven. Dit wordt toegepast bij beton pannen. Betonpannen zijn zoals het woord het al zegt van beton. Het is een dakpan die gemaakt is van beton, en daarna geverfd. Doordat de verflaag van de pannen af slijt, worden de pannen steeds ruwer en de originele beton kleur wordt weer zichtbaar. In dat geval kan het een keuze zijn om uw dak te laten coaten. (verven)

 

Gemiddeld blijft een beton pannen dak dat gecoat is tussen de 8 en 10 jaar mooi, daarna is de verf laag vaak aan het bladderen, of los laten, dan is de originele beton kleur weer zichtbaar.

mag je gebakken dak pannen coaten? Nee zeker niet.

Heel resoluut zeggen wij: gebakken pannen coaten is echt waanzin, een gebakken pan is een door en door gekleurd product, er is dus geen enkele reden om deze pannen te gaan verven, want de kleur van de pan zit immers tot in de kern. Het verbaasd ons in de praktijk enorm dat we horen dat mensen hun mooie leien dak of gebakken dakpan hebben laten verven, met als gevolg, over een jaar of 8 begint de verf los te laten en dan is het probleem niet meer te herstellen.

Dakpannen impregneren en gevelreiniging

Het impregneren tegen intrekkend vocht is een goede methode om dakpannen en gevels langer mee te laten gaan. Impregneren verlengt dus de levensduur van uw dak pannen. Impregneren is dus totaal iets anders dan coaten. Er wordt wel vaak gesproken over het aanbrengen van een beschermende coating laag, wanneer dit een laag is die beschermd tegen intrekkend vocht, dan is dit levensduur verlengen.

 

 

Tip: Vraag of er cijfers bekent zijn van het effect van de coating laag t.o.v. de levensduur verlenging van de dakpan. Voor zover wij weten zijn er voor dakpannen geen rapporten bekent die verklaren dat uw dakpan langer meegaat doordat u hem impregneert.

Is het laten reinigen van dakpannen duur?

In onze visie hoeft het laten reinigen van uw dak niet duur te zijn, wij werken met een methode waarbij de meeste kosten in het middel zitten en een klein gedeelte in het uurloon. Bij een gemiddeld dak zijn wij 2 uur aan het werk om de dakpannen in het schuim te zetten en de ramen te wassen. De prijs kwaliteits verhouding tussen een dak inschuiven of met een hoge drukspuit schoonspuiten is meestal 1 : 5 .

Hierboven heeft u alle prijsinformatie kunnen lezen die u zou moeten weten voordat u uw pannen laat reinigen.

Wij werken vanaf de grond, om deze reden heeft de bereikbaarheid van het dak geen invloed op de prijs. Voor het vergelijken van prijzen ziet u boven aan deze pagina de prijs tabel met gemiddelde prijzen voor het schuimen van dakpannen en het behandelen met een hoge drukspuit.

Goedkoop uw dak laten reinigen.

Bij Schoonpannendak en Schoonleiendak kunt u relatief goedkoop uw dakpannen of leien laten reinigen een gemiddeld dak kost tussen de € 305 en € 400 euro.

Dak shingels  of Shingles reinigen.

Zonder twijfel is onze dakschuim methode de enige goede methode om daksingels te reinigen. Dak shingles  hebben vaak een granulaat instrooisel, wanneer er met een hoge drukspuit op de daksingles wordt gespoten verdwijnt deze laag en daarmee ook vaak de kleur van de singles. 

Geglazuurde dakpannen schoonmaken.

Geglazuurde dakpannen zijn mooi glad, hierdoor blijft groene aanslag en atmosferische vervuiling niet gemakkelijk op de pannen hangen, hierdoor komt mos vorming ook veel minder snel voor. Toch worden in de praktijk veel geglazuurde pannen daken vies en groen. Wanneer deze gladde pannen worden schoongespoten met een hoge drukspuit, kan de gladde laag beschadigd raken waardoor de dakpan in de toekomst veel eerder vies zal worden. Het is erg belangrijk dat een geglazuurde dakpan glad blijft. Ons dakschuim tast de gladdel laag niet aan.

Gebakken dakpannen reinigen

Doordat gebakken pannen veel ruwer zijn dan geglazuurde dakpannen zullen deze in de praktijk sneller groen zijn. Dit komt puur doordat algen en andere atmosferische vervuiling gemakkelijk blijft hangen op de ruwe dakpan. Er wordt vaak gesproken over het aan brengen van een coating, zoals al eerder vermeld op deze pagina is deze coating een coating tegen intrekkend vocht, ons dakschuim werkt direct conserverend tegen onttrekkend vocht. Wel is het goed om te weten dat een dak in de zomer erg heet kan worden en dat er geen praktijk cijfers zijn die aantonen dat een dak langer meegaat wanneer het is geïmpregneerd. De praktijk wijst wel uit dat een dak dat wordt schoongehouden minder snel vorstschade heeft.

Vorst schade dakpannen.

Om vorstschade aan uw dak te voorkomen is het verstandig om mos vorming zoveel mogelijk te voorkomen. Het mos houd vocht vast en zal als het gaat vriezen uitzetten. Doordat het mos uitzet kan het ervoor zorgen dat er stukjes van de dakpan af breken. Doordat er stukjes van de pan af zijn gebroken kan er lekkage ontstaan. Ook komt het voor dat de pannen omhoog worden gedrukt door mos waardoor er met veel wind ook vocht onder de pan door kan stromen. Als er heel erg veel mos op het dak ligt kan er een capitulerende werking ontstaan waardoor er vocht naar binnen wordt gezogen, door de aanwezigheid van het mos.

Dakpannen reinigen: zelf doen of laten schoonmaken?

Natuurlijk is het mogelijk om uw dakpannen zelf te reinigen, wij raden u aan niet op het dak te lopen omdat er in de praktijk vaak dakpannen barsten, of ongelukken gebeuren.

Vaak krijgen wij de vraag of ons middel waarmee wij mos en algen van de dakpannen verwijderen ook los verkrijgbaar is. In de praktijk blijkt dat veel mensen die zelf proberen met een algen doder aan het werk te gaan de ervaring opdoen dat het dak hoger is dan verwacht. Vaak zien wij dat de onderzijde van de dak is ingespoten en dat de bovenzijde is blijven zitten. Wij leveren het middel niet los.

Chemisch schoonmaken of Chemische reiniging.

Het middel dat wij gebruiken is biologisch afbreekbaar, alle resultaat foto's en filmpjes die op onze site staan zijn gemaakt over een periode van één jaar. Het schuim wordt op het dak aangebracht, dan blijft het dak ongeveer 15 minuten wit, daarna gaat het schuim weer over in vloeistof. Het middel wordt niet afgespoeld, de regen zal er vervolgen voor zorgen dat het vuil van het dak wordt afgespoeld.

Asbest daken reinigen

Asbest daken mogen niet met een hoge drukreiniger worden gereinigd met het schuim dat wij gebruiken kunnen wij asbest daken reinigen. Het vuil wordt niet handmatig verwijderd waardoor er gevaarlijke deeltjes vrij kunnen komen. Asbest daken kunnen met onze rol bezem niet worden geveegd.